262-ма адвокати от Фейсбук общността на българските адвокати поискаха премиерът Бойко

...
262-ма адвокати от Фейсбук общността на българските адвокати поискаха премиерът Бойко
Коментари Харесай

Адвокати поискаха Горанов да се извини за думата "маргинали"

262-ма юристи от Facebook общността на българските адвокати поискаха министър председателят Бойко Борисов да задължи финансовия министър да се извини за думата „ маргинали “, която употребява на пресконференция при оповестяване на икономическите ограничения за справяне с рецесията от ковид.  

Във вторник Владислав Горанов разгласи в прав текст: " Тези жители, които се опитат да запазят правните отношения си с работодателите по време на рецесията, техният шеф ще получи помощ от страната. Тези жители, които са маргинали и не попадат в нито една от описаните хипотези, те са обществено изолирани и надали може да се направи доста за тях ".

Именно поради тези думи юристите желаят опрощение от финансовия министър, а настрана от вота настояват да бъдат включени в листата на тези, които ще се възползват от ограниченията за опазване на заетостта по време на изключителното състояние.

" Обръщаме се към Вас, не като „ маргинали “, а като представители на конституционно уредена специалност за отбрана на правата и законните ползи на българските жители. Ние се обръщаме към Вас, като част от „ Facebook общността на българските юристи “ /ФОБА/, където членуват 2600 юристи ", пишат юристите до премиера Бойко Борисов. Те показват, че се обръщат и  " от името на хилядите наши клиенти и другари, упражняващи свободни специалности или занаятчийска активност по регистрация (журналисти, юристи, нотариуси, частни правосъдни реализатори, лицензирани оценители, специалисти към съда и прокуратурата, медицински експерти, дейци на науката, културата и образованието, икономисти, инженери, консултанти, архитекти, инспектори, специалист - счетоводители и други физически лица, упражняващи свободна специалност, които заплащат патентен налог и не са еднолични търговци, притежатели или съсобственици на капитала в търговски сдружения или регистрирани аграрни стопани или тютюнопроизводител, както и хиляди други жители полагащи труд без трудово правно отношение и месечно възнаграждение) ".

Според юристите, всички тези хора  формират повече от 10 – 15 % от брутния народен артикул на страната. " Всички гореизброени имаме съображение да се считаме наранени от думите на финансовия министър Горанов, изречени по време на конференцията на 22.03.2020 година под мотото „ Да не изстерясваме, за маргиналите няма какво да се направи “, където същият непремерено си разреши да обиди почтени български жители, във връзка това че формираме доходи в републиканския бюджет ", пишат те. Адвокатите посочват, че също имат право и съображение да претендират държавата да намерения и за тях в обстановката на изключително състояние, като не ги изключва от ограниченията за подкрепяне и отбрана., " И също да ни даде опция за отлагане на данъчни и осигурителни вноски, продължение на периоди за подаване на заявления и данни за понижаване данъчните и осигурителни отговорности ", прибавят те. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР